Looptraining

Claudicatio Intermittens

Sinds eind 2011 biedt onze praktijk looptraining en leefstijlbegeleiding bij etalagebenen, ook wel Claudicatio Intermittens genoemd. Hiervoor is de praktijk aangesloten bij het landelijk netwerk looptherapie, Claudicationet. De praktijk is door deelname in Claudicationet speciaal gecertificeerd en toegerust voor het behandelen van mensen met etalagebenen. De fysiotherapeuten beschikken over specialistische kennis en volgen hier regelmatig bijscholing voor. Hierdoor bent u gegarandeerd van de best mogelijke behandeling op dit gebied!

Claudicatio Intermittens is een aandoening waarbij er sprake is van vaatproblematiek in de benen. Kenmerk hierbij is dat de patient pijnklachten in de benen ervaart bij lopen. Na even rusten gaat het weer en kan de patient dezelfde afstand lopen waarna de klachten opnieuw optreden. De fysiotherapeutische behandeling richt zich o.a. op het vergroten van de loopafstand door looptraining. Dit kan op individuele basis of via deelname in de loopgroep.

Onze praktijk werkt nauw samen met huisartsen en vaatchirurgen van de NWZ Alkmaar en het Dijklander Ziekenhuis Hoorn.

Loopgroep

Claudicatio Intermittens Heerhugowaard

De loopgroep is bedoeld voor iedereen die moeite heeft met lopen. Elke week wordt op donderdag van 14.30 uur tot 15.30 uur buiten gelopen onder begeleiding van een gediplomeerd fysiotherapeut. Dit heeft tot doel verbetering van de bloedvaten in de benen.

Iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau. Bij slecht weer oefenen we binnen. Na afloop van de training drinken we samen een kopje koffie.
Zet uw slechtste beentje voor en kom in beweging! Samen bewegen geeft plezier!